Swing mezi tisícovkou historických aut a motorek. Veteranfest Slavkov se opět blíží

Téměř tisícovka historických vozidel a motocyklů opět míří na Slavkov! Jeden z největších českých srazů milovníků a majitelů auto-moto veteránů pod širým nebem se uskuteční v zámeckém areálu poslední červnovou sobotu – 29. června 2024 již po třiadvacáté. Patronkou letošního setkání se opět stala krásná herečka Alena Antalová. Návštěvníci mohou opět dojet na akci stylově – z vlakového nádraží přímo do centra a zpět města budou zdarma vypravovány historické autobusy.

„Tisícovka nádherných naleštěných krasavců a krasavic, dobová atmosféra, úžasný rozhlehlý park  a kulisy pohádkového zámku. To vše mě naprosto uchvátilo,“ vzkázala Alena Antalová. Ta si ani letos nenechá ujít příležitost vrátit se do atmosféry připomínající úspěšný český seriál Četnické humoresky, ve kterém se divákům představila v roli květinářky Ludmily Horké –  Arazímové.

Tato, již tradiční akce, láká nejen na přehlídku historických vozů, motorek, traktorů, bicyklů… ale také na dobový program. Zámecký park zkrášlí dámy a páni v dobových kostýmech, odborná komise vybere vítěze v šesti kategoriích, vyhlášena bude rovněž cena elegance a generálního partnera Renocar. Těšit se můžete na kvalitní hudební i taneční doprovod. Nezapomíná se ani na děti, pro které bude připravena dětská zóna.

„Tradiční akci se každý rok snažíme ozvláštnit novinkami. Letos to bude zejména přehlídka Youngtimerů – tedy ojedinělých aut vyrobených do roku 1994,“ uvedla ředitelka festivalu Eva Kellner Fialová.

Součástí setkání je i rozsáhlá burza náhradních dílů a starožitností. Nechybí ani odborný dohled nad přijíždějícími auty. Nejmladší vystavované vozidlo nebo jiný dopravní prostředek přitom může být do roku 1989. Do Slavkova se ale sjíždí i unikátní vozy pamatující dobu První republiky.

„V loňských ročnících jsme například ocenili jedinečný automobil Wikov 35 z roku 1935, Škodu 440 Karosa z roku 1956 nebo traktor Lanz Bulldog vyrobený v roce 1942. I letos očekáváme vzácné perly a to nejen z České republiky, ale celé střední Evropy. Akce je také pod drobnohledem renomovaných odborných časopisů – například celonárodního německého magazínu a portálu Motorrad,“ uvedl předseda odborné komise Pavel Opletal.

PRO NÁVŠTĚVNÍKY

Program: Sobota 29. 6. od 7.00 (otevření pokladen, burza) do 14.00 hodin. Program na pódiu začíná v 9.00.

Vstupné na místě: 200 Kč základní / 150 Kč snížené (v předprodeji do 24. 6. 160/100 Kč)
Vstupenky on-line: Veteranfest Vstupenky

Dopravní situace a parkování

Parkování pro návštěvníky bude zajištěno na silnici vedoucí do Křenovic (za obchodním centrem Billa). Parkování v okolí zámku, zejména v historických alejích, není z důvodu ochrany stromů, umožněno. Silnice podél stadionu je určena pro najíždění historických aut.

PRO VYSTAVOVATELE

Areál zámeckého parku je pro vystavovatele otevřený již v pátek 28. 6. od 17.00 do 20.00 hod. V sobotu 29. 6. je příjezd vozů možný od 06.00 hodin. Vystavovat můžete automobil vyrobený do roku 1989. Vstup zdarma má řidič a jeden člen posádky

 

Kontakt pro média a akreditace (do 27. 6. 2024)

Eva Kellner Fialová

+420 724 717 206
kellnerova@zamek-slavkov.cz

Další informace

https://www.veteranfest.cz/

Facebook

FB událost

Galerie