ZŠ Komenského – školní kuchyně
Program |
Operační program Životní prostředí 2021-2027 |
Název projektu |
ZŠ Komenského – školní kuchyně |
Registrační číslo projektu |
CZ.05.01.01/02/22_008/0001923 |
Popis projektu
Projekt řeší obměnu klíčových prvků gastrotechnologie, s ohledem na maximální úsporu spotřebované energie a efektivitu provozu. Zároveň provádí dílčí úpravy tak, aby byly napraveny některé provozní nedostatky současné školní kuchyně ZŠ Komenského Slavkov u Brna.
Cíle projektu
Snížení energetické náročnosti technologických procesů školní kuchyně ZŠ Komenského.
Projekt podrobně řeší technologický uzel složený z těchto okruhů:
- Tepelná úprava – technologie varny
- Mytí – technologie mytí stolního a provozního nádobí
- Chlazení – technologie chladících a mrazících zařízení k uskladnění potravin
- Ostatní – technologie výdeje pokrmů a další zařízení pro mechanické zpracování surovin
Přínosy projektu
Výměna morálně zastaralého vybavení školní kuchyně za nové splňující standardy BAT.
Na daný projekt je poskytována finanční podpora EU.